Barcelona Daybed

Barcelona Daybed ontworpen door Mies van der Rohe. De naam zegt het al. Dit daybed is ontworpen om overdag even op te kunnen liggen. Mies van der Rohe kwam met het idee voor dit design om de welvarende werkgevers een plek te geven op de werkvloer waar ze zichzelf even kunnen ontspannen. Tegenwoordig zie je het daybed steeds vaker terug in de woonkamer in combinatie met de Barcelona Chair.

4 artikel(en)

Sorteer op

4 artikel(en)

Sorteer op


Barcelona Daybed


Evenals de Barcelona Chair is ook de Barcelona Daybed ontworpen door Mies van der Rohe. Hij was een pionier in het modernisme en een meester in proporties. De Barcelona bank werd ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe in 1930. In 1953 werd de Barcelona Daybed populair. Architect Philip Johnson selecteerde de Barcelona Daybed voor zijn appartement (The Glass House) in New York. Het Ash Street House is symbool voor de moderne roots van de architect. Binnen het interieur van The Glass House komt de Barcelona Daybed geweldig tot uiting. Het lage profiel zorgt ervoor dat het uitzicht vanuit het huis ononderbroken is. Het vult de kamer met souplesse waardoor overige details naar voren komen, zoals in dit geval uitzicht of andere facetten.


"All architecture is shelter, all great architecture is the design of space that contains, cuddles, exalts, or stimulates the persons in that space." - Philip Johnson

De Barcelona Daybed voor woonkamer of slaapkamer


Het design van de Barcelona Daybed is als product uitermate geschikt om te plaatsen op meerdere plekken. Of hij nu staat op de veranda, in de woonkamer of in de slaapkamer, het is een eye-catcher van formaat. Dit moderne bed biedt de grootste comfort en het mooiste ontwerp. Ga liggen op de Barcelona Daybed en ontsnap aan het alledaagse met een boek of een tablet of sluit de ogen voor rust. Even bijkomen van een lange dag en ontspannen voordat de nacht begint, de Barcelona Daybed is daarvoor uitermate geschikt. Verwen uzelf met deze luxe en probeer een Barcelona Daybed uit!

De Barcelona Daybed met al zijn eenvoud, elegantie en diversiteit is niet meer weg te denken in een modern huis of appartement. Dit iconische bed biedt het beste ligcomfort en is ook een echte eye-catcher. De Barcelona Daybed wordt gekenmerkt door een nobele, tijdloze en toch eigentijdse stijl.