Barcelona daybeds

Barcelona Daybed ontworpen door Mies van der Rohe. De naam zegt het al. Dit daybed is ontworpen om overdag even lekker op te kunnen liggen. Mies van der Rohe kwam met het idee voor dit design om de welvarende werkgevers een plek te geven op de werkvloer waar ze zichzelf even kunnen ontspannen. Tegenwoordig zie je het daybed steeds vaker terug in de woonkamer of kantoor in combinatie met de Barcelona Chair.

Klik hier
Helaas...
Er zijn geen producten gevonden in deze categorie. Keer met de knop hieronder terug naar de vorige pagina of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar homepagina

Het meesterwerk van Mies van der Rohe

Kenners zullen het eens zijn: het Barcelona Daybed is het absolute meesterwerk van Mies van der Rohe. Het zou het designmeubel zijn waar Van der Rohe het langst aan gewerkt heeft. Mede door de adviezen van zijn muse, was hij in staat om het daybed te ontwerpen zoals het er nu uitziet. Prachtige lijnen en subtiliteit waardoor alleen dat aanwezig is, wat echt nodig is.

Het daybed van de Barcelona-serie nodigt uit om op te liggen. Vooral vanwege de gebruikte materialen, waarvan de kwaliteit natuurlijk de hoogste normen kent. Van hoogwaardig runderleder tot volledig verchroomde roestvrijstalen buizen. Het is lastig om nee te zeggen tegen een meubel dat zo comfortabel is.

Onze Barcelona Daybed replica kent geen competitie. De enige speler binnen deze wereld is het daybed zelf. En daarom hebben we de keuze makkelijk voor je gemaakt. Wil je kwaliteit, comfort en design van het hoogste niveau? Dan is deze kwalitatieve replica van het Barcelona Daybed voor jou voorbestemd.

Voor een powernap, of voor het design.

Voor Mies van der Rohe kwam dit model het meest in de buurt van een bed dat geschikt zou zijn om in een kantoor te plaatsen. Toen het Barcelona Daybed op de markt kwam, was de behoefte aan een dergelijk bed dat binnen een kantoorruimte geplaatst kon worden groot.

Dit model was het eerste daybed dat toegang kreeg tot de kantoorruimtes van hooggeplaatste ambtenaren, advocaten en marketeers. Dat het ondertussen ook mogelijk is om dit unieke daybed in huis te halen, had zelfs van der Rohe nooit kunnen verwachten. Met het Barcelona daybed, is een waardevol designmeubel nu ook in ons eigen interieur te vinden.