Pavilion Chairs Premium

Ben je bekend met de originele Barcelona Chair? En ben je op zoek naar een 1 op 1 dezelfde stoel als het orgineel? Speciaal daarvoor bieden wij een Premium Barcelona Chair aan. Deze kost wat meer maar scheelt alsnog duizenden euro’s met een originele Barcelona chair. Meer weten over de Premium Barcelona Chair?

Klik hier
PREMIUM KWALITEIT
Pavilion chair Premium Cognac
PREMIUM KWALITEIT
Pavilion chair Premium Grijs
PREMIUM KWALITEIT
Pavilion chair Premium Greige
SPECIAL EDITION
Pavilion chair Premium All-Black
SPECIAL EDITION
Pavilion chair Premium Zwart / Goud

Het geheim achter onze Barcelona Chair

De al bijna 100 jaar oude design klassieker opnieuw uitgevonden.

De Barcelona Chair, wie kent dit iconische design niet? De stoel is in vele design magazine’s te vinden en menig architect tekent ze graag in bij luxueuze projecten. Het is bijna 100 jaar geleden dat de eerste Barcelona Chair op de markt kwam. Ooit als exclusief high end product, dat enorm kostbaar was om te vervaardigen. In de jaren die volgenden, is de stoel aan vele verschillende productiemethoden onderhevig geweest. Alles om te zorgen dat de Barcelona Chair voor meer mensen toegankelijk kon zijn. Het zoeken naar de beste manier van produceren van de Barcelona Chair kwam niet alleen door de hoge productiekosten. Ook qua behoeften van de mensen is in de afgelopen 100 jaar veel veranderd. Zo zijn wij als mensheid gemiddeld 15 cm langer geworden dan 100 jaar geleden. Tevens zijn op het gebied van zitcomfort, duurzaamheid en ergonomie onze wensen toegenomen. En blijven de wensen veranderen! Met deze rijke geschiedenis van de stoel op de achtergrond, zagen wij het als perfecte uitdaging om de ultieme Barcelona Chair qua looks, prijs en comfort te ontwikkelen. En hoe! Wij durven met trots te zeggen dat wij met de Barcelona Chair Premium de beste Barcelona Chair in de markt hebben ontwikkeld. We zijn letterlijk vanaf de tekentafel opnieuw begonnen om dit icoon op deze manier op een prachtige manier nieuw leven in te blazen. Nadat we uit 20 potentiële producenten een keuze hebben gemaakt, hebben we de stoel op meer dan 25 punten aangepast en verbeterd. Hierbij hebben we rekening gehouden met de belangrijkste traditionele uitgangspunten die de stoel had. Te weten: eerlijkheid, functionaliteit, elegantie en met de basisgedachte van ‘less is more’. Al deze punten hebben wij verwoord in lijn met de huidige maatstaven in de re-design. Zo hebben we de klassieke elegantie van dit Mid-Century topstuk kunnen behouden, zonder aan de huidige prijs/kwaliteitseisen afbreuk te doen.

Ontdek op welke 15 punten wij deze Barcelona Chair premium verbeterd hebben

Ontmoet de Barcelona Chair Premium, de beste replica ooit

De Barcelona Chair is zonder enige twijfel het meest bekende en imponerende werk van Mies van der Rohe. Met dit designmeubel verwierf hij enorme bekendheid. Zijn reputatie is een eeuw later nog van ongekende invloed op onze interieurstijl. De Barcelona Stoel Premium is namelijk bekender dan ooit. Wij hebben er daarom álles aan gedaan om dit model in leven te houden. En wel door de best mogelijke replica te produceren waardoor er een identiek model aan het Barcelona Chair origineel uit 1929 ontstaan is.

Ieder onderdeel dat Mies van der Rohe gebruikt heeft om zijn originele Barcelona Stoel te kunnen ontwerpen, hebben wij gerepliceerd en gebruikt voor onze identieke replica. Hierdoor kan jij genieten van de Barcelona Chair alsof je het origineel in handen hebt. Italiaans anilineleer, een frame van gepolijst RVS en een vakkundige afwerking.

Kwaliteit, comfort en design is alles wat telt.

Binnen ons assortiment is behalve het Premium-model, ook een Standard Issue Barcelona Chair beschikbaar. Het grote verschil tussen beide modellen is dat er voor de Barcelona Chair Premium gebruik is gemaakt van precies dezelfde werkwijze en materialen als voor het origineel. Van de wijze waarop de kussens zijn gestikt tot de samenstelling van de materialen voor de stoelpoten: dichterbij het origineel ga je niet komen.

Het premium-model is uitvoerig getest op comfort en kwaliteit. Middels een grondig quality control proces wordt iedere stoel gecontroleerd. Hierdoor weet jij dat je met deze prachtige Mies van der Rohe stoel een parel in huis haalt. Of op kantoor. Want de premium-versie van deze stoel maakt het voor klanten nog minder erg om te wachten op hun afspraak.

Ben je iemand die echt kan genieten van kwaliteit? Dan gaat de Premium kwaliteit Barcelona Chair jouw hart veroveren!