De Barcelona Chair op 15 punten verbeterd.

Dit is waarom onze Barcelona Chair de mooiste ter wereld is...

Ontdek alles

1. Maatvoering gericht op de moderne lengte van de mens.

De maatvoering is gericht op de hedendaagse mens die ruim 15 cm langer en een tikkeltje zwaarder is dan 100 jaar geleden. De stoel is dus een klein stukje groter gemaakt, waardoor het zitcomfort is toegenomen.

2. Staal & RVS

De Barcelona Chair Premium heeft een frame van staal gecombineerd met rvs. Dit resulteert in een lichtgewicht stoel die je eenvoudig kunt verplaatsen.

3. Een betere vering

Tevens zorgt de materiaalcombinatie in het frame voor een betere vering, die zich aanpast aan het gewicht van de persoon.

4. De juiste zithoek

De zithoek is ruimer gemaakt (van 90 naar 103 graden). Hierdoor ontstaat meer een lounge-zit, waardoor de stoel ergonomisch is en meer ontspannen aanvoelt.

5. Geschikt voor iedere ondergrond

De kanteling van de zitting draagt er tevens aan bij dat het frame vlakker staat ten opzichte tot de vloer. Met de bijgeleverde vilten vloerbeschermers kunt u de stoel veilig op elk gewenste vloer plaatsen.

6. Beste kwaliteit Straps.

De nylon / PVC / microfiber lederen ‘straps’ (de banden aan de achterzijde van de stoel) garanderen extra stevigheid ter ondersteuning van het kussen en jarenlang ‘hetzelfde’ esthetische design.

7. Stevige montage

De montage van de straps is geoptimaliseerd door het gebruik van 2 versterkte en aangepaste popnagels, welke voorkomen dat de straps loslaten en dankzij de juiste positionering niet kunnen gaan scheuren.

8. De voordelen van Molded Foam

Alle Premium modellen zijn voorzien van ‘molded’ foam, een vormvaste foam oplossing. Het geldt zowel voor het zitkussen als het rugkussen. Deze gegoten foam vorm geeft de volgende voordelen: Constante veerkracht van de kussens; Vaste maatvoering; Het ‘strak’ blijven van het leer; Behoud en optimalisatie van het design.

9. Het 'button-down'-effect

Alle 46 lederen vlakken van de Barcelona Chair Premium zijn uniek en hebben hun ‘eigen vorm’. Dit zorgt voor het mooie en zo herkenbare ‘button-down’-effect.

10. Verfijnde afwerking

De naald en de dikte van het garen zijn verfijnd en de stik-afstand geïntensifieerd. Hierdoor ziet de afwerking van de stoel er niet alleen extra verfijnd uit. Het heeft tevens een positieve uitwerking heeft op de levensduur.

11. Volledig van leer

De piping van de zit- en rugkussens zijn volledig van leer en niet van kunstleer, zoals het geval is bij vele stoelen op de markt. Hierdoor kunnen wij kleur-, slijtage- en structuurverschil voorkomen.

12. Verhoogt zitcomfort

De knopen zijn qua diameter met enkele millimeters verkleind en omkleed met hetzelfde leer als dat van de kussens. Buiten het ‘diepere’ button-down effect, verhoogt dit het zitcomfort.

13. Volledig symmetrisch

De knopen aan de achterkant van de stoel vallen precies tussen de straps. Dit geeft een mooi symmetrisch en harmonieus gevoel. The details are in the design!

14. Design met oog voor detail

De locatie en vorm van de riempjes en de montage buttons van beide kussens zijn zodanig gekozen dat deze geen afbreuk doen aan het design of zitcomfort.

15. Onderkant van ademend materiaal

Het onderste deel van het zitkussen is gerealiseerd van een fijn ademend materiaal. Hierdoor krijgt het kussen, ‘lucht’. De voordelen hiervan is dat de temperatuur van de stoel gedurende de zit niet toeneemt, dat de zitting geen geluid maakt en dat de stoel direct weer direct in de originele vorm terugkomt, zodra u opstaat.